divendres, 20 de maig del 2011

L'AFE entrega desfribil·ladors als clubs catalans de Segona B

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), en col·laboració amb el Savelives Project, ha fet entrega d’un desfibril·lador a tots els equips catalans de Segona Divisió B. 

L’AFE va iniciar el passat 13 d’abril la distribució d’aquests aparells a tots els clubs d’aquesta categoria, que es van adquirir gràcies als beneficis obtinguts del partit que la selecció espanyola va disputar davant de Colòmbia el 9 de febrer passat al Santiago Bernabeu.

L’esdeveniment ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la FCF i ha comptat amb la presència del vicepresident de la FCF, Joan Soteras, del gerent de l’AFE, Luis Gil, i del director del Savelives Project, Rubén Campo, que ha estat l’encarregat de fer una presentació de l’ambiciós projecte que han engegat i que presentarem seguidament.

El moment d’entrega dels desfibril·ladors ha comptat amb uns padrins d’excepció: el jugador del RCD Espanyol, Javi López, i els exjugadors de Primera Divisió Santi Ezquerro, Xavier Escaich i Albert Tomàs.

Durant l’acte, s’ha visionat un reportatge sobre la mort sobtada a càrrec del prestigiós Dr. Josep Brugada, especialista en cardiologia i director científic del Savelives Project.

En el mateix, el Dr. Brugada afirma que “portem molts anys treballant i investigant la mort sobtada, no només per saber-ne les causes i per què passa, sinó per poder-la evitar”. Assegura, a més, que “l’únic element que pot salvar una vida davant d’un cas de mort sobtada és el desfibril·lador”. 

Abans d’acabar, un membre del Savelives Project ha fet una demostració pràctica a tots els assistents sobre com utilitzar correctament el desfibril·lador ZOLL AED Plus. L’AFE també posa a disposició de tots els clubs un programa de formació en recuperació cardio-pulmonar (RCP) i un altre en ensenyament d’ús del desfibril·lador.

L'Associació Esportiva Jordi Pitarque Ceprià vol felicitar aquesta iniciativa conjunta entre l'AFE i el Savelives Project, i desitja que a curt termini, l'Associació Esportiva Jordi Pitarque Ceprià pugui realitzar el mateix acte amb els Clubs Catalans de les Terres de l'Ebre i la província de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada